joi, 6 septembrie 2007

Cum e mai bine? La 6 sau la 7 ani la scoala?



Cum e mai bine? La 6 sau la 7 ani la scoala? Eu cred ca la 7.De ce? Pentru ca de
exemplu eu intr-un an am timp sa invat mai multe lucruri.Deci ma duc mai desteapta la
scoala, nu? Din alocatia mea de 25 de lei pot sa-mi cumpar mai multe enciclopedii.
Vreo doua.:)Iar daca imi cumpara si mama... voi fi si mai desteapta! Asa ca nu are rost sa ma duc mai devreme.Si inca ceva. De ce sa invat aceleasi lucruri de doua ori? Sa repet clasa 1? :)). Macar la gradinita aveam alta educatoare

Parerea voastra care este?

Au mai scris despre acest lucru Evenimentul zilei.

11 comentarii:

Unknown spunea...

Eu am fost de la 6 ani şi mereu eram cu un pas înainte la învăţat, deci puteam merge şi de la 5. Depinde de fiecare, eu cred că nu ar trebui pusă o limită în jos. Dacă e un geniu la 3 ani şi poate să facă deja clasa 1 de ce nu ?

Anonim spunea...

Si eu am fost de la 6 ani dar acum nu as mai avea curajul sa-mi dau copilul. Am vazut copil de clasa I-a batut de altii un pic mai mari. Poate daca era si el un pic mai mare nu patea asa ceva...cam asta se intampla acum prin scoli. Stau vis-a vis de o scoala si vad pe geam ce se intampla in curte.

Unknown spunea...

Violenţa este un lucru rău care nu ţine cont de vârstă. Copilul care e mai slab de înger la 6 ani nu va fi mai puternic la 7 ani. Dar puterea fizică nu este o virtute.

Gândiţi-vă şi că termini studiile mai repede, deci va fi o tinereţe mai lungă.

iulia toma spunea...

alexxed

Cand erai tu in clasa 1 nu erau desene animate violente la televizor si nici atata violenta.Asa este? Oamenii sunt mai rai acum. De exemplu o educatoare mi-a spus ca isi scoate elasticul de la chiloti ca sa-mi prinda parul. Era suparata ca elasticul meu de par nu era asa de calitate :)Aveam doar 4 ani.De aceea eu vreau ca oamenii sa se schimbe.Sa nu mai invete sa fie violenti.Asta nu inteleg oamenii.Si tu vrei ca un copil asa destept de 3 ani sa dea peste o educatoare asa cum am avuto eu. Nu e mai bine sa creasca ca sa inteleaga ce am inteles si eu mai tarziu? Si sa aiba si mai mult timp sa invete? Ce zici de asta?

iulia toma spunea...

Pentru Alexandra

Este tocmai ce va spuneam si in postul meu cu desenele animate violente.Copii se cred interesanti daca fac ca in desenele de la televizor.Trebuie sa le spuna cineva ca nu e bine.

iulia toma spunea...

Alexed
Nu inteleg cum adica daca termin scoala mai devreme am o tinerete mai lunga?

Anonim spunea...

Trebuie sa lase parintii sa decida.Asta e parerea mea. $i cei care nu au copii sa nu mai dea sfaturi ca nu stiu sa le dea.

Unknown spunea...

Cu tot cu facultate vei termina şcoala la 22, nu la 23, deci anul 22-23 îl vei avea în plus la tinereţe.

Şcoala este o modalitate prin care societatea se asigură că toţi membrii ei au parte de un minim de educaţie. Asta nu înseamnă că nu se poate trăi fără ea, dar asta presupune autoeducaţie, lucru de care nu sunt capabili toţi.

Majoritatea părinţilor lucrează în general 8 ore pe zi, timp în care nu au timp să se ocupe de copii.
Acele 8 ore în care stai acasă nu cred că pot fi mai productive decât 4-6 ore petrecute într-un mediu educativ.

Sigur, e o lume mai rea, dar cu siguranţă răul mai mare e în afara şcolii, în jurul blocului ai mai multe şanse să păţeşti ceva rău decât într-o clădire.

iulia toma spunea...

aaaaaaaaa abea acum am inteles ce vrei sa spui!

Dar tineretea nu are legatura cu scoala!!! Strabunica mea aproape 80 de ani se imbraca modern nu ca batranii.Spunea ca chiar daca e batrana la corp are un la suflet tanar si nu vrea haine cenusii.si ca cel mai important e sufletul.El te face tanar.:))
Era foarte haioasa. Eu am sa tin minte ce zicea ea si am sa fac si eu la fel ca ea cand o sa fiu batrana.:)

Anonim spunea...

depinde.....sunt si coipii care au probleme...in general cu auz...si merg la scoala la 8 ani....

iulia toma spunea...

Buna Mircea! Bine ai venit pe blogul meu! :)

Da, sunt si copii cu probleme :(