sâmbătă, 29 septembrie 2007

Ati auzit la realitatea TV? Alocatia se face 32 de lei


Ati auzit la realitatea TV? Alocatia se face 32 de lei.Uitati aici

Uitati ce am gasit pe google despre alocatie. Am dat copi peist si am gasit articolul.1400 EURO ALOCATIE ??? Pacat ca nu avem si noi la fel!!! Cate as putea cumpara!!!. Mamaaaa!!!!

Ma duc la culcare.Bine ca macar am internet.:) Daca vreti sa mai cititi despre alocatie. Am mai scris un post aici.

31 de comentarii:

Unknown spunea...

Bine ai revenit!

Cred că sunt puţini părinţi care dau alocaţia copiilor. În alte ţări e un obicei ca părintele să dea lunar o sumă de cheltuială copilului. Alocaţia asta de la noi este în fond pentru părinte, pentru a-l „susţine” în creşterea copilului.

Ce părere ai, mărimea sumei pe care o primeşti ar trebui să depindă de notele bune la şcoală şi cât de cuminte eşti ? Dacă ai primi mai mulţi bani pentru un 10, ai învăţa numai pentru 10?

iulia toma spunea...

Eu cred ca acesti bani sunt foarte buni pentru copii. Parintii nu mai au griji multe.Pot sa dea copii la tenis. Sti cat costa pe luna tenisul?100 de euro.inotul este foarte sanatos am citit.2 saptamani costa 150 de lei. un bilet la teatru sau film costa mult.Cand am fost la Spargatorul de nuci am dat mai mult decat alocatia mea. E normal? Cartile interesante sunt peste 150 de lei.Nu crezi ca ar fi bine si pentru noi copii din romania sa avem o alocatie la fel ca alti copii din alte tari.Sa putem cumpara ce ne trebuie ca sa fim mai destepti.Si sanatosi.Ce? Alti copii au trei maini si deaia iau mai mult? Nu sunt toti copii la fel? Nu e corect!AAA si pentru intrebarea ta: daca parinti nu au bani degeaba iei 10 la scoala.:( Nu primesti nimic :(

Unknown spunea...

Nu ai nevoie neapărat de cursuri plătite ca să înveţi tenis. Îţi trebuie doar o rachetă şi o minge. La vârsta ta, preţurile la spectacole sunt în general reduse, dar le poţi vedea şi la televizor, gratis. Cărţile sunt gratis la bibliotecă, nu trebuie să fim proprietarii lor.

Copiii nu trebuie crescuţi în ideea că trebuie să consume bani, ci mai degrabă în ideea să economisească bani.

Alocaţia este un ajutor social dat de stat părinţilor pentru a creşte copiii. Banii provin din contribuţiile celor care muncesc.

E mai bine ca părinţii să decidă câţi bani să dea copiilor. Tocmai de aceea îţi spuneam că în alte ţări e un obicei ca părintele să dea din buzunarul lui lunar copilului nişte bani de cheltuială.

Să dea statul aceşti bani nu e o idee bună, ar însemna bani luaţi din altă parte şi cheltuiţi, nu investiţi.

iulia toma spunea...

Domnul Segarceanu nu este de aceeasi parere :)cursuri fara plata este banbilici in fata blocului nu tenis. :))

Imi pare rau ca nu ai vorbit tu doamna de la bilete cand mi-am dat toata alocatia ca sa vad un spectacol de balet:)) Sti cat costa un bilet? uite aici link http://209.85.135.104/search?q=cache:Yafnv5YCys4J:www.mediafax.ro/cultura-media/opera-nationala-bucuresti-creste-pretul-biletelor.html%3F1706%3B897572+pret+bilet+opera&hl=ro&ct=clnk&cd=2

Cat despre biblioteca :)) nu multumesc. Sti cate poti imbolnavi de la cartile de acolo?

Pe biletul meu de alocatie scrie Iulia Toma :)) Si eu stiu ce imi trebuie si impreuna cu parinti imi cumpar. Mai mult ei imi cumpara. :) Nu ai vazut ca mie imi trebuie 3 luni sa imi cumpar o carte :))

Tu nu ai copii. Asa e ? si nici la spectacole nu mergi si nici sport nu faci. Asa e? Poate daca erai copil acum ai fi inteles cat de importanta e o alocatie pentru un copil :)

Eu am prieteni in Franta si vad ce pot sa faca ei. :)Si eu nu pot fara ajutorul lui mama si tata.:)

Unknown spunea...

Eu am avut o alocaţie echivalentul a 5 lei de azi. Nici nu visam la o alocaţie ca cea pe care o aveţi voi acum. Fac sport, nu e bambilici în spatele blocului, e tocmai tenis pe un teren de tenis pe care joci şi tu; mai joc baschet, înot vara, tot ce mi-e posibil. De mers la spectacole merg la teatru, la operă şi la cinema. Oriunde sunt reduceri, chiar şi pentru mine în unele situaţii. Aici în Timişoara sunt multe spectacole în aer liber, sau în încăperi cu acces gratis.

Să te îmbolnăveşti de la cărţile din bibliotecă? Asta e prea exagerat. Enciclopediile sunt rezultatul bibliotecilor. De acolo îşi obţin cecetătorii datele. Nu vei avea poate niciodată în posesie unele cărţi care există numai în biblioteci în exemplare unicate. Biblioteca este un loc magic pentru mine, am învăţat multe din biblioteci, mai multe decât de la orice profesor pe care l-am avut în viaţa mea, e păcat că-l vezi aşa urât.

Cât despre bani, îţi pot spune că nu aveam nevoie de nici un ban ca să mă distrez sau ca să învăţ la vârsta ta. Nici nu ştiam ce-s banii, dar ştiam să scriu şi să citesc dinainte de a merge la şcoală.

Nu uita ce zice vorba aceea, banii sunt ochiul dracului.

Reţine că nu am spus că nu ar trebui să aibă copiii bani, ci că ar trebui să le dea părinţii copiilor bani, nu statul, altfel am ajunge să facem copii ca să primim acei bani.

Nu ai dreptul să-ţi ridici alocaţia decât de la 14 ani încolo CU aprobarea părinţilor.

Alexia spunea...

Iulia, am o întrebare pentru tine. Ce o să faci când o să ajungi la liceu şi mai apoi la facultate şi o să ai nevoie de foarte multe cărţi, fie ca lectură obligatorie pentru şcoală, fie ca bibliografie pentru referate, lucrări, etc? o să ţi le cumperi pe toate? sau o să mergi la bibliotecă să le împrumuţi? Eu cred că o să ajungi la bibliotecă pentru că nu o să poţi să-ţi cumperi atâtea cărţi. Şi nici nu mi se pare normal să-ti cumperi cărţi pe care o să le foloseşti doar o zi , două, cât durează documentarea pentru referat.

iulia toma spunea...

Pentru alexxed: La noi in Bucuresti totul este pe
bani. tenisul si terenul de tenis.Pofesorul de tenis. Inotul. Nu e opera pe gratis si nici spectcole de copii. Nimic.

Sa sti ca nu se potrivste vremea ta cu vremea mea :)ti-am mai spus eu o data.uite eu ma duc la circ cu scoala si ma costa alocatia adica 24 de lei.La tine acum 20 de ani cat costa circul? :))

Eu nu am inteles de ce in alte tari primesc copii banii ca sa fie mai destepti iar la noi nu. Ce au trei piciore si noi nu?

Carina spunea...

Iulia, banii sunt importanti, dar exista multe alte lucruri care conteaza mai mult. Iar bibliotecile sunt locuri grozave. Sigur ca e placut sa ai in propria biblioteca multe carti, dar nu cred ca e o problema sa citesti carti imprumutate :) Incearca ;)

iulia toma spunea...

Alexia: Daca nu aveam carti tu nu mai vorbeai cu mine acum :)
Si daca vreau sa stiu cat mai multe lucruri asta nu e rau.Asa cred.Iar eu am carti pe care le citesc de cate ori am eu pofta.Sau uit ceva.dar cu alocatia poti face multe alte lucruri bune pentru un copil. ca sa fie sanotos si destept. :)Te pup!

iulia toma spunea...

Dar chiar nu inteleg! chiar vreti sa nu primim alocatia? eu am parinti care imi cumpara dar sunt alti copii care nu au ce manca sau imbraca la scoala.Voi nu vedeti la televizor? Chiar asta vreti? :( ganditi si voi.Eu imi duc hainele si jucariile celor mai saraci. De ce nu pot sa primeasca o alocatie mai mare ca sa nu mai primeasca de la alti copii jucarii si haine si mancare?

Alexia spunea...

Ai înţeles de unde vin banii pe care tu îi primeşti ca alocaţie? de la oamenii care muncesc. Statul le ia impozit pe salar şi o mică parte din acel impozit se distribuie ca alocaţie pentru copii. Deci tu vrei să le ia statul mai mulţi bani oamenilor săraci, cu salarii mici, ca să îi dea pe urmă ca şi alocaţie?

Alexia spunea...

În unele ţări copii primesc alocaţii mai mari pentru că şi salariile părinţilor sunt mai mari (deci şi impozitul e mai mare, că au de unde să ia...). Ce crezi că s-ar întâmpla dacă ar avea toţi copii din România alocaţie de 1400 euro ca şi în exemplul tău? ar face lumea copii pe bandă numai pentru acei bani... în plus, câţi oameni mari cunoşti tu, care au salarii de 1400 euro? E normal ca alocaţia unui copil să fie de 10 ori mai mare decât salarul unui om normal? Nu prea cred.

Alexia spunea...

Nu mi-ai răspuns la întrebarea asta : Ce o să faci când o să ajungi la liceu şi mai apoi la facultate şi o să ai nevoie de foarte multe cărţi, fie ca lectură obligatorie pentru şcoală, fie ca bibliografie pentru referate, lucrări, etc? o să ţi le cumperi pe toate? sau o să mergi la bibliotecă să le împrumuţi? Eu cred că o să ajungi la bibliotecă pentru că nu o să poţi să-ţi cumperi atâtea cărţi. Şi nici nu mi se pare normal să-ti cumperi cărţi pe care o să le foloseşti doar o zi , două, cât durează documentarea pentru referat.

Alexia spunea...

Încă ceva... Ai spus un NU hotărât bibliotecilor pentru că în opinia ta te poţi îmbolnăvi de la cărţile de acolo. Dar ştii că pe banii cu care îţi cumperi tu cărţi şi alte lucruri sunt mai mulţi microbi decât pe cărţile din bibliotecă? închipuie-ţi prin câte mâini trec banii ăia până ajung la tine... Te-am speriat? :)

Alexia spunea...

Nu eşti de acord cu noi (inclusiv Carina) că sunt lucruri care contează mai mult decât banii? Ai spus că la tine în Bucureşti totul e pe bani... Şi timpul pe care îl petreci cu părinţii tăi e pe bani? Poţi să devii mai deşteaptă şi dacă petreci timp povestind cu părinţii tăi. Asta e gratis! :)

iulia toma spunea...

Nu am raspuns pentru ca nu stiu ce o sa se intample peste 15 sau 20 de ani.Poate nu mai este nevoie de biblioteci.Poate se va inventa ceva nou.cum ar fi doar sa-ti doresti sa citesti ceva si sa-ti apara pe un ecran un domn care sa-ti citeasca.:)
Ce acum 20 de ani stia cineva ca telefonul poate face si poze? ia ganditi :)

iulia toma spunea...

Tot pentru Alexia: hai sa te sperii si tu acum:)Mie chiar mi-a spus un doctor de meserie ca nu e bine sa ma duc la biblioteca.ca ma pot imbolnavii.Iar banii nu-i bag in gura sa sti.:)Dar e posibil fara sa-mi dau seama sa ud degetul cu saliva cand dau o pagina de carte.:)nu ti s-a intamplat?Am sa-l intreb pe doctor cati microbi se afla pe o pagina de carte de la biblioteca.Si o sa-ti spun.Iar daca cumva tu te duci.Sa te speli pe mani cu sapun si sa nu iti bagi degetele in gura. sa nu uiti:)

iulia toma spunea...

Iar Alexia:Ai inteles foarte prost :( nu stiu cum ai facut.Alexxed zicea ca in Timisoara tenisul e gratis si inotul si spectacolele.Iar eu i-am raspuns ca aici in bucuresti tot e pe bani.Adica platesti biletele. Nu exista bilete gratis pentru opera teatru si inotul la bazin se plateste si tenisul si baletul. tot.Asa e la noi.:)Oamenii care te invata tenis, iti dau un teren de tenis ca sa te joci, sau un bazin de inot cu profesor sau fara profesor nu o fac pe gratis.Acum ai inteles? Si nu inteleg de ce spuneai ca timpul meu cu parintii e pe bani???? Te rog sa fi mai atenta cand citesti.da? Paaa

iulia toma spunea...

Tot Alexia: Nu ma pricep la salarii :) Dar stiu ca alti copii primesc iar eu nu. atat.

Alexia spunea...

Deci eu sunt atentă când citesc! NU am spus că timpul cu părinţii tăi e pe bani. Dacă te uiţi mai sus o să vezi că am spus E GRATIS! am zis că şi acest timp şi discuţiile cu ei te fac mai deşteaptă. Şi nu trebuie să cheltui bani pentru asta.

Alexia spunea...

Peste 8 ani o să ajungi la liceu, nu peste 15-20...

Alexia spunea...

În legătură cu ce a spus alexxed: nu eu am înţeles prost. Eu ştiu ce vroia să zică, tu eşti cea care nu a înţeles exact ce vroia să zică. Dar nu pot să te condam pentru asta, pentru că eşti încă foarte mică şi nu am pretenţii de adult de la tine. :)
Să-ţi explic cum stă treaba. Alexxed nu a spus că în Timişoara totul e gratis, şi aici e pe bani. Plătim terenul pe care jucăm tenis, plătim dacă mergem la bazin, plătim bilete la operă. Da, mergem şi noi la operă, jucăm şi noi tenis şi alte lucruri. Alexxed vroia să evidenţieze faptul că oriunde sunt reduceri! Nu totul e foarte scump! De exemplu, la spectacole, copii, elevii şi studenţii au reducere. La fel se întâmplă şi cu biletele la muzee. Du-te la muzeu şi o să vezi un afiş cu preţuri diferite pentru adulţi şi copii. În legătură cu sportul... poţi să joci baschet pe terenul şcolii (gratis), poţi să le joci cu mingea (gratis), poţi să patinezi iarna (costă foarte putin), poţi să mergi la ştrand vara, poţi să te joci badminton şi multe alte lucruri care nu costă sau costă foarte puţin. Nu trebuie să faci toate sporturile de performanţă!

Alexia spunea...

Mai sunt şi spectacole de teatru în parcurile mari, care sunt gratis. La fel sunt şi concertele de muzică clasică (acea muzică care o auzi la operă) tot gratis în catedrale. Nu toate distracţiile, sporturile şi activităţile sunt foarte scumpe. Şi nici nu cred că trebuie să exagerezi, să faci multe sporturi şi să mergi la toate spectacolele de operă şi teatru.

Alexia spunea...

Ar trebui să citeşti mai atent (de 2-3 ori dacă nu înţelegi) ce îţi spun alţii înainte să le răspunzi.

Alexia spunea...

Ţi-am spus cum e şi cu alocaţia, dar nu cred că ai citit cu atenţie. Nu toate ţările sunt la fel de bogate, deci nu toate alocaţiile pot fi la fel.

Alexia spunea...

Uită-te la ce ai scris : „Si nu inteleg de ce spuneai ca timpul meu cu parintii e pe bani???? Te rog sa fi mai atenta cand citesti.da? Paaa”

Eu am întrebat dacă e pe bani pentru că ai spus „aici în Bucureşti totul e pe bani” şi tu m-ai acuzat direct de altceva... Cine nu citeşte atent?

Carina spunea...

Of, cred ca de obicei discutiile despre bani aprind scantei :) Eu o inteleg pe Iulia. Are dreptate in felul ei. Dar trebuie sa stie sa aprecieze si alte lucruri.
Si eu am fost de multe ori frustrata ca nu am avut mai multi bani, dar mi-am dat seama ca o judecata sanatoasa e mai importanta. Iulia, sa stii ca am avut multi colegi care, desi poate nu aveau alocatii mari, primeau multi bani de la parinti si isi faceau toate poftele. Au devenit niste rasfatati.
De mici copii trebuie sa invatam sa depunem un minim efort pentru bani. Pe de alta parte nu sunt de acord cu parintii are ofera bani copiilor pentru a invata (nici statul nu ar trebui sa faca asta). Copiii trebuie sa gaseasca alte motivatii si recompense. Asa cred eu :)

Alexia spunea...

Da, Carina, şi eu o înţeleg pe Iulia în felul ei... Vreau doar să o fac să înţeleagă că banii nu sunt cel mai important lucru. Sunt unele lucruri pe care banii nu le pot cumpăra.

Unknown spunea...

Hei fetelor, n-aveţi de ce să vă certaţi, nu e niciunde alocaţia de 1400 €, e vorba de un ajutor social dat doar familiilor cu venituri mici. „Child Tax Credit” se numeşte.

iulia toma spunea...

Alexia iti multumesc foarte mult :X. aici vorbim doar de alocatie. NU DE CE ESTE MAI IMOPRTANT IN VIATA. Stiu ca alte lucruri sunt importante :).Sanatatea.familia.multe altele.dar aici voebeam doar de alocatie. Si nu te supara pe mine. :)

iulia toma spunea...

Nu vreau sa va certati :(. eu vreau doar ca toti copii din romania sa fie mai fericiti. Pentru ca unii nu sunt. :)Vad copii saraci de tot. Si mie mi-ar fi mai bine dar eu ma gandesc si la ei. Saracutii:(.Cand am sa ma fac mare am sa am eu grija de ei. daca altii nu vor.oricum eu le dau din lucrurile mele de pe acum. :)