joi, 9 august 2007

De ce imi plac Enciclopediile?

Decat sa le vad la Zoo asa ca in poza aceasta de mai jos



mai bine dau 80 de lei pe un atlas cu animale sau o enciclopedie.Ce ziceti? Saracutele de ele! :(

9 comentarii:

Unknown spunea...

Totuşi, există multe animale pe care oamenii, cu precădere cei de la oraş nu le văd în realitate altundeva decât la grădina zoologică.

Dacă nu ar fi aceste locuri, probabil ei nu ar putea apăra specii de animale pe care nu le-au văzut în faţa lor niciodată. Probabil nouă nu ne-ar păsa de soarta zebrelor, leilor pentru că noi nu avem în ţară aşa ceva.

Pe de altă parte în grădinile zoologice mai sunt ţinute specii pe cale de dispariţie pentru a face astfel încât ele să nu dispară, înmulţindu-se controlat în grădinile zoologice.

Într-adevăr sunt multe grădini zoologice la noi în ţară în care animalele stau în condiţii mizere, dar soluţia e să le facem mai bune, nu să le desfinţăm.

iulia toma spunea...

Eu prefer sa le vad in carti sau la televizor decat sa le chinuiasca oamenii.Nu ma bucur sa le vad inchise. Triste. Sa stea intro camaruta cu gratii.Nu e locul lor acolo.Daca ar venii extraterestrii si ar spune:uitati aici sunt oameni, haideti sa- i luam sa-i punem la gradina zoologica sa-i vada si copii nostri extraterestri.
Cum ne-am simtii?

Anonim spunea...

Le e mult mai bine in ZOO decat in natura :)

In ZOO primesc de mancare cand vor, daca se imbolnavesc exista veterinari sa aiba grija de ele si nu sunt amenintate de pradatori.

In natura ar fi mereu amenintate cu foametea si sa devina prada.

Daca le-ai da drumul in mediul lor natural, in 2 zile ar fi toate "cină" ca nu-s invatate :)

iulia toma spunea...

Pai sa le lase in natura de acum incolo.Sa nu mai le ia de la casa lor. Au si ele o familie chiar daca sunt animale.Sau sa le faca o casa aproape la fel.Sa nu simta ca sunt inchise intr-o camera asa cum am vazut eu la zoo.Scoteau boticul prin gratii. :(

Unknown spunea...

De aceea grădinile zoologice moderne nu au gratii, iar mediul în care stau este asigurat cât mai natural. Uite nişte poze cu Grădina Zoologică din Timişoara, recent deschisă din nou. Vezi ce spaţii mari au animalele? Nu mai stau în cuşti.

Tu te-ai simţi bine în natură, fără mâncare şi căldură asigurată şi fără acoperiş deasupra capului? Şi oamenii tot din natură vin. Ei şi-au făcut case şi oraşe. Poate că nici animalele nu se simt bine aşa...

iulia toma spunea...

nu prea am vazut bine.mai mult am vazut torturi.yamyam. imi plac torturile :). e foarte bine.asa trebuie sa fie ca in Timisoara.
Eu am parinti. Ei se ocupa de mancarea mea. Dar sa sti ca la mine in curte am vazut vrabiute care au grija de pui lor.le fac cuiburi si le da de mancare. O data un pui de vrabiea intrat la noi in casa.A venit tata lui pe geam si au plans amandoi.Tipau ca nu puteau sa iasa afara.Dca ii luam sa-i duc la zoo crezi ca era bine? eu le-am dat drumul. :)

Unknown spunea...

Nu vreau să fiu răutăcios cu tine, dar bunica mea are o pisica care mănâncă vrăbii dacă o lăsăm afară. Şi când vine una la fereastră sau la balcon o prinde. De multe ori am scăpat vrăbii de ea. E birmaneză şi e foarte agilă în a prinde păsări. E mai bine că o ţinem în casă nu ? :)

iulia toma spunea...

:)) sau poti sa o dai putin pe afara sa o alerge si pe ea un caine.ca in Tom si jerry.Sa se invete minte sa nu mai manance vrabiute.:))

iulia toma spunea...

aaaa si daca ii aduceti in casa un catel nu mai are timp de mancat vrabiute :))